Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Mehmet YILDIRIM

Artvin'de “Dünya Sigarayı Bırakma Günü” etkinliği

ARTVİN (AA) – Artvin'de "Dünya Sigarayı Bırakma Günü" etkinlikleri kapsamında yürüyüş yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğünce sigaranın zararlarına dikkat çekerek sigara kullanımının önün geçmek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında vatandaşlar, Artvin Devlet Hastanesi kavşağından Valilik önüne kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında vatandaşlar "Dumanını yel alır, parasını el alır, zararı size kalır" yazılı pankart açarak, "Sigaranın esiri olmayın", "Geç olmadan bırakın", "Bırakmanın zamanın geldi" gibi yazıların yazılı olduğu dövizler taşıdı.

Yürüyüş sonunda açıklama yapan İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın, sigaranın insan sağlığını tehdit eden en tehlikeli faktörlerin başında geldiğini ifade ederek, bir yılda dünyada ortalama 7 milyon, Türkiye'de ise 115 bin kişinin sigara ve sigaraya bağlı hastalıklardan hayatını kaybettiğini söyledi.

Sigaranın başta kanser olmak üzere çok sayıda kronikleşen hastalığa yol açtığını belirten Akalın, şunları kaydetti:

"Bizim isteğimiz bir insanın sigaraya hiç başlamaması. Bunun için topyekun bir mücadele, her platformda bilgilendirme, eğitim şart. Sigaraya bir şekilde başlayıp bırakmak isteyen vatandaşlarımız için ALO 171 sigara bırakma hattımız var. Devlet Hastanemizde sigara bırakma polikliniğimiz mevcut. Bunlardan faydalanalım. Vatandaşlarımızdan sağlıklı yaşama evet, sigaraya hayır demelerini istiyoruz."

Vali Yardımcısı İdris Akça da ani bir karar alarak sigarayı bıraktığını ve 3 aydır sigara içmediğini belirterek, "Sigara içerken hem kendinize hem de çevrenizdekilere rahatsızlık veriyorsunuz. Çevrenizdeki insanları rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok. Sigarayı bırakmak zor olsa da isterseniz, biraz sağlam iradeyle bırakılıyor." diye konuştu.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise uluslararası bir şirketin yaptığı araştırmaya göre Artvin'in dünyanın en sağlıklı 100 ili arasında olduğuna işaret ederek, sağlıksız yaşamanın sırrının sigarasız yaşam olduğunu dile getirdi.

Artvin Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniğinde görevli göğüs hastalıları uzmanı Feride Marım, poliklinikte sigara içip bırakmak isteyen genç yaşlı herkese davranış terapileri, psikososyal destek ve, gerekirse ilaçlarla yardımcı olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından sigara bırakma polikliniğinden destek alarak sigarayı bırakan kişilere ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678