Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Partili Vekiller yatırımları denetliyor

AK Parti Giresun Milletvekilleri

AK Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk Meclis Genel Kuruluna verilen arada çalışmalarına memleketleri Giresun’da hız kesmeden devam devam ediyorlar.  AK Parti Giresun Milletvekilleri, Doğu Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan ana güzergahlardan biri olan 13 köprü ve 6 tünelden oluşan Giresun-Dereli Yolu ile Eğribel Tüneli’nin yapımıyla ilgili çalışmaları Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ve Giresun Şube Şefi Kadiri Altıntaş ile birlikte yerinde incelediler.

Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Giresun’u dolayısıyla Karadeniz’i İç Anadolu’ya, Akdeniz’e ve hatta Gap’a bağlayacak Kuzey-Güney yönündeki akslardan en önemlisinin Giresun-Şebinkarahisar arasındaki güzergah olduğunu belirterek, bu güzergahın Giresun-Dereli arası yol yapımında büyük mesafe kat edildiğini ve Eğribel Tüneli yapım çalışmalarının da hızla devam ettiğini, Dereli Eğribel tüneli arası ile pınarlar tünelinin de projesinin tamamlandığını ihaleye çıkması için görüşmelerdin sürdüğünü kaydetti.

Sabri Öztürk açıklamasında, “Bilindiği gibi Giresun-Dereli arasındaki yolun yapımına 2011 yılında başlanmış daha sonra yolun kalan bölümünün tamamlanması için ikmal inşaat ihalesi yapılmıştı fakat ihaleye giren firmalar birbirine itiraz ettikleri için bu itiraz sürecinde dosya, Kamu İhale Kurumu’nda görüşülürken bir müddet yol yapım çalışmaları durmuştu. Çabalarımız sonucu bu itiraz süreci sonlandıktan sonra geçtiğimiz yıl yeniden yol yapım çalışmaları başlamış, hızla devam etmekteydi. Ne yazık ki, yine firmalar bu kez idari yargıda birbirlerine dava açtıkları için ve idari yargı da bu konuda işi yapan firma yerine diğer firmayı haklı bulup yeni bir karar verdiği için bu kez yolu yapacak firma bu kararla değiştirildi. Şu anda mevcut firma yargı kararından dolayı çalışmalarını durdurmak zorunda kaldı” diye konuştu.

Bu çalışmaların yeniden başlaması ve yolun hızla bitirilmesi, dolayısıyla vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi  için Milletvekilleri olarak Vali Bey ile birlikte Karayolları Bölge Müdürümüzü davet ederek çalışmaların hızlandırılması için bizzat sahayı gezerek yapılacak işlemleri değerlendirdik” diyen Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, yeni firmanın sözleşmeye davet edildiğini, bu sözleşmenin imzalanmasıyla Giresun-Dereli arasındaki yol yapım çalışmalarının ivedi şekilde yeniden başlayacağını ve 2018 yılı sonunda bitirilmesinin planlandığını ifade etti.

Sabri Öztürk, ayrıca heyet olarak Duroğlu ve Eğribel Tüneli çalışmalarını da yerinde incelediklerini, Duroğlu Tüneli’nden çıkan kaynak suyunun ve oluşan kısmi çökmenin tahliyesi ve teknik tedbirlerin alınması için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü kaydederek, 5900 metre olan Eğribel Tüneli’nin şu anda 4 bin metreye kadar delindiğini, çalışmaların burada yılın 12 ayı 24 saat kesintisiz olarak verimli şekilde devam ettirildiğini vurguladı.

“İnşallah Giresun-Şebinkarahisar arası güzergahın yine 6 km civarında olacak Pınarlar Tüneli ile Pınarlar-Eğribel arasındaki güzergahın yapıma için ihaleye çıkarılması konusunda Ulaştırma Bakanımız ve Hükümetimiz nezdinde gerekli girişimler yapılmaktadır” diyen Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, bu yolun tamamlanmasıyla sadece Giresun’un değil Karadeniz’in İç Anadolu’ya bağlantısının çok daha kolaylaşacağının, bölgenin her anlamda hızla gelişeceğinin altını çizdi.

Sabri Öztürk sözlerini “Karayollarının Giresun ile ilgili çalışmalarını bizzat sahada değerlendirmek için bu çalışmaya katılan Sayın Valimize ve Bölge Müdürümüz ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Biz Milletvekilleri, Duroğlu, Dereli Yavuz Kemal ve Şebinkarahisar Belediye Başkanlarımız ve tüm teşkilat mensuplarımızla birlikte bu çalışmaların yakın takipçisiyiz. Hemşerilerimiz rahat olsun. Bazen bürokrasiden bazen yargı karalarından kaynaklanan gecikmeler olsa da inşallah güzergahların en kısa sürece tamamlanması için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadeleriyle sonlandırdı.