Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD’de Kepenk Kapatan Eyalette Giresunlular endişeli

Amerika’da New Jersey ve

Amerika’da New Jersey ve Maine eyaletlerinin kepenk kapatmasının yankıları sürerken, eyalette iş yapan Giresunlu iş adamlar endişeli.
New Jersey eyaletindeki Giresunlu iş adamları yaşanan olumsuz tablodan endişeli oldukları belirtildi. ABD’nin New Jersey ve Maine eyaletleri kepenk kapatarak çok önemli hizmetlerin durabileceğinin açıklanmasının ardından halk tedirgin durumda.
New Jersey eyaletinde yaşanan olumsuzluğun piyasalara olumsuz şekilde yansıması bekleniyor. Türklerin yoğun olarak yaşadıkları New Jersey eyaletinde Türk iş adamlarını ciddi şekilde etkileyeceği belirtildi.

NEW JEWSEY EYALETİNDE ÇOK SAYIDA GİRESUNLU İŞ SAHİBİ

Türklerin, Amerika’da en çok iş yerine sahip oldukları New Jersey eyaleti ekonomik dar boğaza girdi. Türklerin yoğun olarak yaşadıkları New Jersey eyaletinde yaşanan olumsuz tablodan yüzlerce iş adamının etkileneceği ve iş yerlerini kapanma riskiyle karşı karşıya olduklarını açıkladılar.

KEŞAPLI İŞ ADAMİ ŞEFİK GÜNAYDIN; DURUM ENDİŞE VERİCİ

New Jersey eyaletinde Eczane, Market ve Restoranları, ayrıca iki tane daha yeni iş yeri açma hazırlığında olan dört ayrı iş yeri bulunan Market 28’in sahibi iş adamı Şefik Günaydın, endişelerini dile getirdi.
Günaydın; Türklerin yoğun olarak yaşadıkları New Jersey eyaletinde yaşanan olumsuz tablodan, eyaletin kepenk kapatması ve hizmetleri durdurması yüzlerce iş adamımızın etkileneceğini düşünüyorum. Yaşanan bu olumsuzluk kısa sürede piyasaları olumsuz yönde etkileyecektir. Çok sayıda İş yerlerinin kapanma riskiyle karşı karşıya kalabileceği uyarısını yaptı.

NEW JERSEY EYALETİNDE ÇOK SAYIDA GİRESUNLU, İŞ ADAMI ETKİLENECEK

New Jersey eyaletinin de mali yılın son gününde bütçeyi eyalet meclisinden geçirememesi nedeniyle hükümet fonksiyonlarının bir kısmını durdurmak zorunda kaldığı kaydedildi. New Jersey Valisi Cumhuriyetçi Chris Christie, imzaladığı kararnameyle acil hizmetler dışındaki hizmetlerin geçici olarak durdurulması talimatını verdi. Bu kararın ardından eyaletteki kamusal birçok hizmetin yanı sıra parklar, tarihi alanlar, plajlar ve benzeri turistik ve sosyal tesislerin de geçici olarak kapatılacağı, ancak acil hizmetlerin sunulduğu servislerin çalışmaya devam edeceği belirtildi. ABD’de eyalet meclislerinde Cumhuriyetçilerle Demokratlar arasındaki anlaşmazlıkların zaman zaman bütçe sorunlarına ve yönetimin kilitlenmesine neden olduğu biliniyor. Bazı siyasiler, State Senatörler yaşanan bu krizin ve olumsuz tablonun en kısa zamanda çözüleceğini umduklarını açıkladılar. Vali Christie, New Jersey eyaletinde yaşanan bütçe krizi nedeniyle eyalete ait plajlar ve parkların halka kapatılması, birçok kamu hizmetinin geçici olarak durdurulmasına ilişkin kararı imzalamıştı.

VALİ CHRİS CHRİSTİE, HALKA KAPATTIĞI PLAJDA GÖRÜNTÜLENDİ

ABD’nin New Jersey eyaleti valisi Chris Christie, bütçe krizi nedeniyle halka kapattığı plajda ailesiyle görüntülendi.
ABD’nin New Jersey eyaleti valisi Chris Christie, halka kapattığı plajlardan biri olan Island Beach State Park’ta ailesiyle tatil yaparken görüntülendi.
Vali Christie, New Jersey eyaletinde yaşanan bütçe krizi nedeniyle eyalete ait plajlar ve parkların halka kapatılması, birçok kamu hizmetinin geçici olarak durdurulmasına ilişkin kararı imzalamıştı.

Hasan Çelik/ABD