Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’a 15 yılda 1 milyar lira sosyal yardım kaynağı sağlandı

AK Parti Giresun Milletvekili

AK Parti Giresun Milletvekili ve adayı Cemal Öztürk, Giresun Anadolu Engelliler Derneği binasında dernek üyeleriyle buluştu. Dernek Başkanı Nihat Yayla tarafından karşılanan Milletvekili Öztürk, dernek üyeleriyle sohbet ederek, engellilere yönelik yaptıkları çalışmaları anlatıp, ihtiyaç duyulan çalışmalarla ilgili fikirler aldı.

Engellilerin her zaman için yanlarında olduklarını ve yanlarında olmaya devam edeceklerini ifade eden Öztürk, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “AK Parti Hükümeti dönemlerinde engelli vatandaşlarımızın haklarını güvence altına alacak anayasa değişiklikleri yaptık. Kamuda iş imkanı sağlamak, sınav merkezlerini engelli kardeşlerimize uygun hale getirmek, sosyal bakım ve rehabilitasyon merkezleri kurmak gibi köklü değişikliklere imza attık. Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayata etkin olarak katılmasını sağlamak amacıyla engellilerin istihdamını artırdık. 2012 yılında engelli vatandaşlarımızın hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Engelli Memur Seçme Sınavı’nı hayata geçirdik” şeklinde konuştu.

“15 yılda Aile ve Sosyal Politikalar yardımları kapsamında 1 Milyar TL yatırım yaptık”

Aile ve Sosyal Politikalar yardımları kapsamında Giresun’a son 15 yılda 1 Milyar TL yatırım yapıldığına dikkat çeken Öztürk, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:’’ Engelli ve yaşlılara, eşi vefat etmiş kadınlara, muhtaç asker ailelerine yönelik düzenli sosyal yardım programlarını uygulamaya koyduk. 2013 yılında başlatılan Muhtaç Asker Ailesi yardımı kapsamında askerlerimizin gözü arkada kalmasın diye asker ailelerine 275 TL maaş bağlandı. Yardımın başlangıç tarihinden itibaren 2018 Mart dönemi sonuna kadar 4,39 Milyon TL kaynak aktarıldı. 2012 yılında başlatılan yardım kapsamında eşi vefat eden ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan kadınlara iki ayda bir olmak üzere 550 TL maaş bağlandı. Yardımın başlangıç tarihinden itibaren 2018 Mart dönemi sonuna kadar 41,75 Milyon TL kaynak aktarıldı. 2005 yılında Evde Bakım yardımı başlatılarak engelli vatandaşlarımızın hayat kalitesini yükseltme yolunda önemli bir adım atıldı. Yardımın başlangıç tarihinden itibaren 2018 Mart dönemi sonuna kadar 269,37 Milyon TL kaynak aktarıldı. 2022 sayılı Kanun kapsamında Giresun’da 2017 yılında 6.267 yaşlımıza 17,46 Milyon TL, 6.323 engelli ve engelli yakınımıza 31,65 Milyon TL, 2018 Mart döneminde ise 5.499 yaşlımıza 4,61 Milyon TL, 5.732 engelli ve engelli yakınımıza 8,67 Milyon TL yardım yapıldı. Yardım kapsamında 2012 yılından 2018 Mart dönemi sonuna kadar 236,9 Milyon TL kaynak aktarıldı. Anne veya babası vefat etmiş 18 yaşından küçük muhtaç çocuklarımıza verilen ve 2015 yılında başlatılan Öksüz ve Yetim Yardımı kapsamında,  yardımın başladığı tarihten itibaren 2018 Mart dönemi sonuna kadar 630 Bin TL kaynak aktarıldı.’’