Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2019’UN İŞARET FİŞEĞİ Mİ!

Milletvekili seçimlerinde Giresun merkezde

Milletvekili seçimlerinde Giresun merkezde CHP’nin ciddi oranda oy kaybı yaşadığı görüldü. CHP merkezdeki kalelerini AK Parti’ye kaptırdı. Büyük Mahallelerin de aralarında bulunduğu 28 mahalleden 20’sinden AK Parti 1. parti olarak çıktı. CHP 7 mahallede, İYİ Parti ise 1 mahallede birinci parti oldu.

2019 yerel seçim öncesi AK Parti’nin merkezdeki toplam oyu 28 bin 541 olurken, CHP 16 bin 29, İY Parti ise 15 bin 987 , MHP ise 6 bin 359 oy oranına sahip oldular.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçim sonuçları yerelde de siyasetçiler tarafından incelenmeye devam ediyor. Giresun merkezde AK Parti milletvekili seçiminden de birinci parti olarak çıkarken CHP’nin ciddi oranda oy kaybı yaşadığı görülüyor. Buna karşılık İYİ Parti’nin CHP kadar oy alması da değerlendiriliyor.

AK PARTİ 20 MAHALLEDE, CHP 7 MAHALLEDE BİRİNCİ PARTİ OLDU

Milletvekili seçiminde Giresun’un 28 mahallesinde belli olan sonuçlara göre AK Parti 28 mahalleden 20 sinden birinci parti olarak çıktı. CHP 7 mahallede, İYİ Parti 1 mahallede birinci parti oldu.

 AK Parti’nin birinci çıktığı mahalleler şunlar: Aksu, Aydınlar, Cumhuriyet, Çaykara, Çıtlakkale, Fevzi Çakmak, Gedikkaya, Hacıhüseyin, Hacı Miktat, Hacı Siyam, Kapu, Kavaklar, Küçükköy, Nizamiye, Osmaniye, Seldeğirmeni, Sultan Selim, Şeyh Keramettin, Teyyaredüzü, Yalı, CHP’nin birinci çıktığı mahalleler: Çınarlar, Erikliman, Gaziler, Güre, Kale, Kayadibi, Samanlık Kıranı.

İYİ PARTİ NEREDE BİRİNCİ OLDU

Seçimin yeni partisi İYİ Parti ise Gemiler Çekeği Mahallesinden birinci parti olarak çıktı. İYİ Parti’nin birinci çıktığı diğer yer ise Cezaevi oldu.

Milletvekili seçim sonuçlarının ardından Giresun merkez mahallelerdeki oy dağılımı ise Cezaevi de dahil olmak üzere şöyle oldu: AK Parti: 38 bin 541, CHP: 16 bin 29, İYİ Parti: 15 bin 987 MHP: 6 bin 359.