Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Ertan AKSU

2015 yılının ilk oyunu

Mask-Kara Tiyatrosu’dan “Karahindiba” 13 Ocakta Bulancak ta 14 Ocakta Giresun’da sahnelenecek olan oyun Vahit Sütlaş Sahnesinde saat 20.00’de. Bilet satış yerleri: Tiyatro gişesi, Lara kozmetik, Esen Kırtasiye, Tel: 212 51 72
KARAHİDİBA Tanrı benden bir ısırık almış, tadımı beğenmemiş, bir kenara fırlatıvermiş Karahindiba, tohumlarını taşıyan çiçek kömeçlerinin beyaz toplara dönüşmesi ve bu beyaz topçukları oluşturan meyve kapçıklarının en hafif rüzgârda uçup çevreye dağılmasıyla bilinen bitkidir. Tohumların dört bir yana savrulup gökyüzünde nasıl savrulduklarını, savrulan her bir karahindibanın gittikleri yerlerdeki hayatlarını merak etmişizdir. Karahindiba oyunu; yazmaktan başka çaresi kalmayan bir yazarın (Sinan Sülün) ve oynamaktan başka çaresi kalmayan bir oyuncunun (Sertaç Demir) bir araya gelmesinin ürünüdür. Genç yazar Sinan Sülün’ün ilk kitabı olan Karahindiba kitabından ele alınan öykü, en büyük hayali yazar olmak olan Adnan Çubuk’un işsizlik kıskacı içerisindeki yaşam mücadelesini, İçinde bulunduğumuz sosyo-ekonomik koşulları, bireyi kendisine benzetmeye çalışan toplumu ve toplumsal ilişkileri edebi bir dil ile anlatan öyküyü, Sertaç Demir uyarlamıştır. Oyunun yönetmenliğini ise Cevdet Bayram imzasını taşımaktadır. Yapımcılığını Su Gösteri Sanatları Yay. Org. Hizm. Ltd. Şti’nin üstlendiği Karahindiba sezonun nitelikli oyunları arasında şimdiden yerini almıştır.

Genel Sanat Yönetmeni: Nazif USLU Eser: Sinan SÜLÜN Yönetmen: Cevdet BAYRAM Oyunlaştıran: Sertaç DEMİR – Barış MANSUROĞLU Oynayan: Sertaç DEMİR Dekor Uygulama: Sezgin DEMİR Afiş Tasarım: Umut TOPUZ Dans Koreografi: Sercan Yiğit – Hakan Ateş İllüstrasyon: Ezgi Bıçakçı Organizasyon: Kübra Yaşasın.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678