Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

20 bin kişi doğalgaz bekliyor

Giresun’da aralarında hastanelerin ve

Giresun’da aralarında hastanelerin ve üniversitenin de bulunduğu Teyyaredüzü ve Güre Mahallelerinde yaşayan yaklaşık 20 bin kişi doğalgazın gelmesini bekliyor. Bölgeye doğalgaz hattını taşıyacak ana isale borusunun Batlama deresinden henüz geçirilmemiş olması ise tepkilere yol açıyor.

Giresun’da yetkili firma AKSA tarafından başlatılan doğalgaz çalışmaları şehrin batı bölgesinde bir türlü sonuçlandırılamıyor. Yetkililerin daha önce açıkladığı takvimin aksine firmanın Teyyaredüzü ve Güre ile Gaziler mahallelerinin inşaatını verdiği taşeron firmanın işi bırakıp gittiği öğrenildi. Teyyarezü Mahallesinde konutların bir bölümünün önüne doğalgaz dağıtıcı kutuları konulurken çoğu konuta aynı işlem yapılmadı. Güre mahallesi ile Gaziler Mahallesinde ise doğalgaz ana boru hattı geçirildi ancak oradaki konutların evlerine de gaz dağıtımın sağlayacak ara hatlar yapılmadı.

BATLAMA DERESİNİ GEÇEMİYORLAR

Yetkililerin kesin biçimde bu yıl kış mevsiminde bölgeyi doğalgaza kavuşturacağız şeklindeki açıklamalarına karşın ilgili AKSA firmasının halen daha Batlama deresinde bir çalışması bulunmuyor. Derenin dibinden geçirilmesi gereken ana boru hattının ne zaman yapılacağı da bilinmiyor.

Doğalgaz konusundaki bu karmaşık durum bölgede yaşayan vatandaşları da tedirgin ediyor. Yetkililerin net bir tarih vermemesinden ötürü vatandaşlar kışlık yakacak alıp almayacaklarını bilemiyorlar.