Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2. OSB’DE SORUN MU VAR?

Tığlı, 2. OSB’de 7

Tığlı, 2. OSB’de 7 bin insana iş vaadinde bulunulduğunu ancak sadece 630 işçinin çalıştığını iddia etti. OSB Yönetiminin bu iddialara açıklık getirmesi bekleniyor.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun’da ciddi işsizlik sorunu olduğunu söyledi.

Tığlı, “Türkiye genelinde işsizlik oranı 11.1, Giresun için ise çok daha korkunç boyutlardadır. Giresun’da kayıtlı işsiz sayısı 14 bin civarında olarak açıklansa da gerçekçi bir yaklaşımla bu rakamın çok daha fazla olduğu herkesçe bilinmektedir. Giresun’da işsizliğin çözümü noktasında hiçbir çalışma yapılmazken, var olan fabrikalarda zaman içinde bir bir kapanmıştır. Vatandaşlarımızla bir araya geldiğimizde en büyük problemin işsizlik olduğu yüksek sesle dillendiriliyor” dedi ve şöyle konuştu: “İşsizliğin çözümü için Giresun’da mevcut olanının eksikleri giderilmemiş olmasına rağmen, 2.organize sanayi bölgesi oluşturuldu. AK Parti iktidarı tarafından 2012 yılında kurulan 2.organize sanayi bölgesi, Bulancak ilçemizde 48 hektar alana kurulmuş olup, 56 parselden oluşmakta.

AKP’li yetkililer tarafından 5 ile 7 bin insanımıza iş imkanı sağlayacağı söylenen 2.organize sanayi bölgesinde bugün yalnızca 630 vatandaşımız istihdam edilmiştir.
Organize sanayi bölgesinde aktif yalnızca 5 firma bulunurken, pasif olarak ta 6 firma bulunmaktadır. 2012 yılından bu yana geçen 6 yıllık süreçte bir arpa boyu yol alamadığı apaçık görülen 2.organize sanayi bölgesinde tahsis edilen arsa sayısı yalnızca 20.
Şehrin dünyaya açılan kapısı ve yatırımcıların gözdesi olacağı söylenen 2.OSB’nin altyapısının aradan geçen yıllar içinde yapılmaması basiretsizlik değilse nedir?
İşsizliğin çözümü için açıldığı söylenen 2.OSB için her yılın sonu adres gösterilerek, iş imkanı arayan vatandaş oyalanmak mı isteniyor?
Giresun’da işsizlikten dolayı göç etmek durumunda kalan vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıların çözümü için AK Parti iktidarının ne gibi projeleri vardır?”