Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2. Geleneksel Hüseyin Hüsnü Tekışık Eğitim Günleri başladı

Bu haberin fotoğrafı yok

Üniversitemiz Hüseyin Hüsnü Tekışık Eğitim Fakültesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, “2. Geleneksel Hüseyin Hüsnü Tekışık Eğitim Günleri” Güre Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış programı ile başladı.

Hüseyin Hüsnü Tekışık’ın kızı Işık Tekışık’ın onur konuğu olarak katıldığı programa, Giresun Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Aygün Attar, üniversitemiz akademik ve idari personelleri, davetliler ve üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Geleneksel Hüseyin Hüsnü Tekışık Eğitim Günleri Koordinatörü ve Hüseyin Hüsnü Tekışık Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sedat Maden’in açılış konuşmasıyla başladı.

Konuşmasında; eğitimin, öğretmenin ve öğrenmenin önemi ve Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık’ın, hayatı ve eğitime katkılarına vurgu yapan Doç. Dr. Maden, “Sayın Rektörümüzün direktifleriyle 2014 yılında başlattığımız Hüseyin Hüsnü Tekışık Eğitim Günleri’nin bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Geleneksel hale gelen ve hafta boyunca devam edecek etkinliklerimiz, üniversitemiz kampüslerinde, şehir merkezinde ve Bulancak’ın Kovanlık beldesinde bulunan bir okulumuzda devam edecek Giresun’a ve Giresun’un eğitim hayatına büyük katkılar yapacağına inanıyoruz. Desteklerinden dolayı Sayın Rektörümüz başta olmak üzere, emeği ve katkısı geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

Programın onur konuğu olan Işık Tekışık ise yaptığı konuşmasında; “Babamın sağlığında başlatılan bu günlerin ilk yılında, babam sağlığı nedeniyle katılamamış ve beni göndermişti. Gönderirken de; çok sevdiği ve dördüncü kızım dediği Aygün Hanım ve Giresun Üniversitesi için; “Vefa’nın sadece İstanbul’da bir semt ismi olmadığını bana kanıtladılar. Ben gidemiyorum. Lütfen benim adıma sen git, sevgilerimi ilet ve teşekkür et” demiş ve çok duygulanmıştı. Bizde hem babamızla hem de Giresun Üniversitesi ve değerli kardeşimiz Aygün hanımla gurur duyuyor, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. İyi ki Sayın Rektörümüz var. İyi ki Giresun Üniversitesi var” dedi.

HÜSEYİN HÜSNÜ TEKIŞIK GİRESUN’A DEĞER KATAN BİR İSİMDİR

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Aygün Attar’da yaptığı konuşmasında, Hüseyin Hüsnü Tekışık’ın hayatından ve eğitime, Giresun’a ve Giresun Üniversitesi’ne yaptığı katkılardan bahsederek; “Değerli Hüseyin Hüsnü Tekışık hocamız, tüm hayatı boyunca ve zorlu koşullarla mücadele etmiş ve hayatını eğitime adamıştır. Eğitime kazandırdığı kaynak ve kitaplarıyla kazandıklarını yine misliyle eğitime harcadı. Türkiye genelinde 23 okul ve eğitim kurumu yaptırarak ülkeye kazandırmıştır. Şebinkarahisar’dan çıkan bir değer olan Sayın hocamız Giresun’a değer katmıştır. Üniversite kurulduğu zaman da kendi özel kütüphanesini 8 bin kitap ve raflarıyla üniversitemize bağışlamıştır. Onun değerini bilmek ve sahip çıkmak için Giresun Üniversitesi olarak ismini yaşatmaya devam edeceğiz. Kütüphanemizin ismi Hüseyin Hüsnü Tekışık Kütüphanesidir. Yine geçen yıl senato kararıyla Eğitim Fakültemizin ismini Hüseyin Hüsnü Tekışık Eğitim Fakültesi olarak değiştirdik.

Son söz olarak; kıymetli büyüğüm, muhterem hocam, büyük öğretmenim; merak etmeyiniz evladınız, 30 bin öğrenci ve eğitim camiasından oluşan Giresun Üniversitesi gibi bir birimin ferdi olarak size söz veriyorum ki emanetiniz itibarlı ellerdedir. Mekânınız cennet, içiniz rahat olsun. Siz Işık olarak yanmaya bizleri aydınlatmaya devam edeceksiniz” dedi.

Konuşmaların ardından devam eden etkinlik programı; “Giresun’un Eğitim Tarihi” konulu sunum ve Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanı Dr. Abdullah Öngün ve Okutman Gökhan Hamzaçebi’nin  sunduğu halk müziği dinletisi, ardından Güre Yerleşkesi etkinlik alanında Eğitim Çadırının açılması ile devam etti.

Hüseyin Hüsnü Tekışık Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahir Kadakal ve Işık Tekışık tarafından yapılan açılışta; halk oyunları gösterisi, materyal sergisi, Sağlık Hizmetleri MYO tarafından Diyabet-Kan ölçümü etkinlikleri yapılırken, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından halk sağlığı bilgilendirme standı ve GRÜ öğrenci toplulukları tanıtım stantları açıldı.

  1. Geleneksel Hüseyin Hüsnü Tekışık Eğitim Günleri, 18 Mart 2015 Çarşamba günü, Bulancak Kovanlık Ortaokulu’nda yapılacak köy okulu ziyareti etkinlikleri ile devam edecek.