Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1 yılda 41 bin ton çöp toplandı

Giresun Belediyesi Temizlik İşleri

Giresun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 2017 yılı içinde 41 bin 146 ton evsel katı atık topladı. Müdürlük tarafından yıl içinde yapılan çalışmalar rapor halinde hazırlanarak kamuoyu ile paylaşıldı.

“Daha Temiz Bir Giresun” parolasıyla şehir genelinde temizlik çalışmalarını yürüten Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü 2017 yılı içinde birçok farklı alanda çalışmalar yaptı. Müdürlük yetkilileri yıl içinde yapılan çalışmalar hakkında şu bilgilere yer verdi; “Müdürlüğümüz tarafından yıl içinde 41.146.269 kg evsel katı atık, 2.665.040 kg moloz ve cüruf, 318.974 kg tıbbi atık, 3.664.040 ambalaj atığı toplandı.

Şehrimizin cadde ve sokaklarında bulunan eskimiş ve yıpranmış çöp konteynerleri, 236 adet daha modern ve çevreci çöp konteynerleri ile değiştirildi. Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Çevre Birimi tarafından 32 hava kirliliği şikayeti değerlendirilerek, gerekli yasal işlemler yapıldı. Yine şehir içme suyundan 11 atık su numunesi alınarak halk sağlığı açısından gerekli incelemeler yapıldı. Kamu binaları, siteler, okullar, sağlık kuruluşları ve benzeri yerlere konulan atık pil toplama kutularında toplamda 1170 kg atık pil ve şehrin muhtelif yerlerinde oluşturulan Bitkisel Atık Yağ toplama bidonlarında toplanan atık yağlar bilinçli bir şekilde geri dönüşüme gönderildi. Ayrıca vatandaşlar tarafından 232 tane gelen yazılı dilekçe ile 234 00 28 numaralı çöp hattına gelen 836 tane talep ve şikayetler değerlendirilerek gerekli işlemler yapıldı. Ekipler tarafından şehir genelinde bulunan tüm cadde ve sokaklarda çöp toplama, yıkama, süpürme, ot biçme ve çevre temizlik çalışmaları belirli program dahilinde yapılmaya devam ediyor.”